UX Monday: Jak na pravidelný výzkum v agilním vývoji

Stává se vám, že se snažíte držet krok se sprintujícími agilními vývojáři, navrhujete a navrhujete a ... najednou potřebujete návrhy ověřit výzkumem? Což znamená nábor, přípravu scénáře, testování, zpracování výzkumu, prostě spousta kroků, které se do 1-2 týdnů sprintu nevejdou, i když je pro vás dělá výzkumník. A hladoví vývojáři čekají...

U nás v LMC se designéři a produkťáci vidí s uživateli každý sprint a metodu pravidelného výzkumu tu pilujeme k dokonalosti. Krásně totiž zapadá do prostředí agilního vývoje, a zároveň pomáhá i v dalších situacích. A o čem se s vámi podělíme konkrétně?

1) Nejdřív probereme, s čím pravidelný výzkum pomáhá, jak se na něj připravit, jak vést rozhovory, jak je následně zpracovat... a jak se to dá všechno stihnout, když zároveň jako designér navrhujete.
Tom Kubina, UX Designer z Práce za rohem

2) Pak se zastavíme u náboru participantů. Nejdřív si ho totiž dělali designéři sami na koleně. Teď ale máme vymakaný postup, kdy stačí jen přijít do výzkumné místnosti a povídat si.
Ivča Kolcunová, User Researcher

3) & 4) Na závěr ukážeme, jak to vypadá u dvouch našich produktů lišících se cílovou skupinou. Každý produkt má totiž trochu jiné tempo a zvyky, takže i pravidelný výzkum tam vypadá jinak.
Saša Rožcová, UX Designerka z Teamia
??? ???, UX Designer(ka) z Práce.cz nebo Práce za rohem

18:30 - Prezence, občerstvení, networking
19:00 - Začátek programu
20:30 - Pivo

Vstupné 100 Kč, členové Asociace UX zdarma

Pozor, změna místa!

Rádi vás uvítáme a pohostíme u nás v LMC čajovně ???? A protože je to u nás trochu menší, a chceme, aby vám u nás bylo dobře, omezujeme mírně kapacitu.

07.10.2019, od 18:30

LMC